Klintholm Marina – nu med god service!
 

Klintholm Marina – nu med god service!

21-01-2013 12:26

Renoverede baderum, nye brodæk, nye strømstandere, lavere priser - og ikke mindst: Ny venlig havnefoged, ny stil - og ordentlig service.

 

Af Lise Mortensen Høy

 

Det gamle ord om, at noget skal være skidt, før det kan bliver godt, må gælde for Klintholm Marina.

 

Igennem flere år har marinaen været forsømt; og lystsejlere har ikke været tilfredse med servicen. Men nu blæser der nye vinde.

 

I juni måned sidste år købte Vordingborg Kommune marinaen med det klare formål at gøre den til et populært sejlermål - med ordentlige forhold, god service og venlig betjening.  Og den plan er i fuld gang med at blive effektueret.

 

- Toiletter og badefaciliteter vil således fremstå nyrenoverede til sejlersæsonen 2013; hvor der også vil være nye brodæk på alle broer samt nye el- og vandstandere, lyder det fra Michael Larsen. Han er for resten også er en del af de nye og bedre forhold, han er nemlig den nye - venlige - havnefoged på marinaen.

 

Michael Larsen er i forvejen havnefoged på nabohavnen - Klintholm Fiskerihavn - og han glæder sig til at få marinaen til at fungere igen.

 

Læs også: Det er blevet lettere at få bådplads i Danmark

 

Meget at komme efter

- Når faciliteterne igen er i orden, er jeg overbevist om, at sejlerne kommer, og det betyder utroligt meget for vores lille samfund, at lystsejlerne har lyst til at komme, siger havnefogeden, der peger på, at Klintholm er et rigtig dejligt sted at komme for sommerturisterne:

 

- Selve byen er en lille perle med tre velfungerende restauranter og en Sparkøbmand. Lige ved siden af marinaen ligger vores aktive fiskerihavn - og ud over, at der er meget at kigge på, er det også tit muligt at få en nyfanget fisk med om bord til aftensmaden. Hvis man da ikke foretrækker fisken nyrøget - for så skal man finde den på vores røgeri, fortæller Michael Larsen til Søfartens Ledere og tilføjer, at to af Danmarks bedste badestrande ligger lige ved siden af havnen. Én på hver side.

 

Læs også: Fredagsunderholdning: Krydstogt - nu også under sejl

 

Billigere havnepenge

I Vordingborg Kommune er der et stort politisk ønske om at føre havnens standard op til nutidens krav og samtidig øge besøgstallet igen, så der nås et niveau på højde med tidligere, hvor der hver sommer var besøg af op mod 10.000 gæstesejlere.

 

Og mens mange andre havne sætter havnepengene op, er det modsatte tilfældet i Klintholm Marina. Her bliver det generelt billigere at ligge. Før Vordingborg Kommune overtog havnen, blev havneafgiften udregnet som 17 kr. pr meter. Nu lyder priserne på 120 kr. for både under 8 meter, 145 kr. fra 8-12 meter, 175 kr. fra 12-15 m., 225kr fra 15 - 18m og over 18m 320kr.

 

- Priserne er - som i hele Vordingborg Kommune - alt inklusiv, altså med el, vand og bad, understreger Michael Larsen. Havnepengene kan betales på havnekontoret i åbningstiden og ellers i en automat.

 

Fastliggere søges

Som noget nyt er det nu muligt at leje en helårsplads i marinaen. Der er 200 havnepladser - og i princippet kan alle lejes, hvis nogen skulle være interesserede.

 

- Vi har masser af landplads til vinteroplægning; og vi har desuden en god bedding, der er konstrueret som en elevatorlift, der kan tage kølbåde. Så vi er klar, også hvis en båd har brug for at komme op i løbet af sommeren, lyder det fra Michael Larsen.

 

Billedet

Klintholm Havn er i sig selv et hyggeligt mål - og er desuden et perfekt udgangspunkt, hvis man vil sejle videre til eksempelvis Bornholm eller Sverige.